Nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze
nieuwsbrief en blijf op de
hoogte

Zaaien

Graszaad zaaien & doorzaaien
Voor het inzaaien van grasland gebruiken wij onze zaaicombinatie op compact-eg met pakkerwals.
 
Het land wordt eerst geëgaliseerd en aangedrukt, waarna het wordt ingezaaid. Zodoende wordt er een gelijkmatige opkomst verkregen.
 
Grasland doorzaaien doen wij met een schijvenmachine (VREDO). Uit diverse onderzoeken is naar voren gekomen dat een schijvenmachine nog altijd de beste doorzaaimachine is en wanneer men doorzaait met een eg (nieuwe tendens), pakweg 35% minder planten ontkiemen ten opzichte van een moderne schijvenmachine. Uitgaande van € 150,- aan graszaad per hectare, betekent dit een verlies van ruim €50,- per hectare. Hierbij hebben we het nog niet eens over de opbrengst verliezen tijdens de oogst.
 
De naar onze wens samengestelde topmengsels voor Oost Nederland:

  • MAAS BG 4 mengsel
  • MAAS Doorzaai
  • MAAS Italiaans raaigras

Smakelijk productiegras met 28% timothee. Timothee is ongevoelig voor roest. Mengsels met timothee zijn over het algemeen zeer smakelijk. Timothee zorgt voor extra structuur.


 


MAAS Doorzaai


Tetrapoïd gekruisd raaigras

Banquet II
Tetrapoïd
100%
Gekruisd raaigras

 


Gekruisd raaigras is zeer productief en heeft een hoge opname. Banquet II is een elite raaigras met een verhoogd eiwitgehalte en kan gezaaid worden op mindere percelen.


 


MAAS Italiaans raaigras


100% Italiaans raaigras


 


Granen en peulvruchten zaaien


Een perfecte zaaibedcombinatie voor alle granen, peulvruchten en eventueel graszaad. Het betreft een schijvenmachine met een rijenafstand van 12,5 cm. Door de investering in deze machine en tractor met echte ''akkerbouwbanden'' (Michelin Axio BIB op 1 bar) is er na het zaaien vrijwel geen insporing zichtbaar.

Maïs zaaien


Voor het inzaaien van maïs, gebruiken wij twee 8-rijige maïszaaimachines. Wij gebruiken physiostart als rijenbemesting. Ten opzichte van de bekende mengmest of maïsmap heeft dit als voordeel dat de fijnere physiostart korrels direct bij de zaaizaad terecht komt. De start van de plant gaat hierdoor sneller als met de traditionele mengmest of maïsmap. Tevens hebben wij al enige jaren ervaring met physiostart ZONDER fosfaat.

Graszaad zaaien

Doorzaaien

Doorzaaien

Granen zaaien

Granen zaaien

Graan zaaien

Mais zaaien

 
Maas Markelo BV
Sligsweg 1
7475 NL Markelo

t. 0547 - 362525
f. 0547 - 362613
e. info@maasmarkelo.nl